En sajt om sälj

Försäljning är ett av världens äldsta yrken möjligen med undantag av jägarens. Det är affärer som gör att jorden spinner runt sin axel. Säljaren står i centrum för all värdeskapande och välståndshöjande verksamhet som för vår civilisation framåt. Säljaren är företagets ansikte utåt och dess representant ute bland kunderna. Att skapa affärer är en utomordentligt viktig uppgift. Det är det mest centrala i ett företag. Säljarens ansvar är stort och en duktig säljare kan tjäna mycket goda pengar också när man jämför med de flesta andra yrkesgrupper.
Du själv är inblandad i säljsituationer hela tiden och därför är kunskap om försäljning viktigt vad du än gör i livet. Du säljer dig själv vid en anställningsintervju och vid löneförhandling. När du söker övertyga någon om dina idéer och i din roll som chef eller VD är insikter i försäljningsteknik mycket användbara.
Försäljning är ett praktiskt ämne i första hand, inte ett akademiskt. Det finns naturligtvis teorier och modeller i botten men det viktiga är inte att kunna dessa utan att tillämpa dem. Det är en fråga om färdighetsträning inte kunskapsinsamling. Även om du har hört mycket om försäljning förut, stäng inte av. Låt dig bli påmind om det igen. Repetition är kunskapens moder. Övning ger färdighet!

Det är inte det du vet utan det du gör som bygger din framgång!

Urban Gavelin

fredag 27 februari 2015

Sluta aldrig lära“Lärande är en livslång process för att kunna hålla jämna steg med all förändring. Den viktigaste uppgiften är att lära människor hur de kan fortbilda sig.” Peter Drucker

Det är bra att etablera produktiva och positiva vanor i ditt liv. Först formar du dina vanor sedan formar dina vanor dig. Det sägs att det tar minst tjugoen dagar att etablera ett nytt vanemönster i ditt medvetande. Kom ihåg att när du väljer en vana väljer du samtidigt dess motsvarande konsekvens. Till exempel, med vanan att träna följer god hälsa. Välj vanor som stämmer med dina långsiktiga mål och dina vanor kommer att hjälpa dig nå dem. Välj att lyfta luren och börja ringa kund tidigare på morgonen. Bestäm dig att bli bättre på inledning/intervju/presentation/avslut (välj det som passar).
När du läser biografier om framgångsrika människor upptäcker du att många av dem fann det de älskade att göra tidigt i sina liv. De ägnade sig åt att träna upp och skärpa sin förmåga tidigt och koncentrerade sig på den yrkesbana de valt. Du når också stora framgångar när du gör det du tycker om att göra, tränar ditt hantverk och aldrig slutar att lära. Gör mer av det som leder till att du lyckas och mindre av annat.

Idag sker allting så fort och kunskap blir snabbt inaktuell. För att ligga i framkant och vara på topp behöver du ägna dig åt livslångt lärande. Om du läser trettio minuter eller mer varje dag och lyssnar på ljudprogram i din bil eller på din mp3-spelare kan du bli en auktoritet inom det område du valt på bara några år. Ständigt lärande är nyckeln till framtiden. Vad tror du det skulle innebära för dig om du läste tjugofem böcker om försäljning under nästkommande år?

Svaren på de praktiska frågorna i livet är ofta enkla. Om du vill få bättre betyg i skolan så är svaret; Gå på lektionerna och läs läxorna! Om du vill gå ned i vikt och vara mer vältränad; Ät mindre, träna mer! Vi känner alla till detta men vi gör det inte alltid. Här krävs det lite självdisciplin! Att göra det som är bra för dig på längre sikt är en av hemligheterna till framgång. Det är inte det du vet utan det du gör som bygger din framgång! Gör mer av det du vet! http://powersalescommunication.se/

Försök inte göra för många saker på en gång. Håll dig fokuserad inom några nyckelområden och koncentrera din energi på dem. Låt mig föreslå att du organiserar ditt liv runt din familj, din karriär och din personliga utveckling. När du väljer att göra något, är det alltid något annat som inte blir gjort, därför är det viktigt att du koncentrerar dig på det som är viktigast för dig. Jag vill önska dig lycka till med din försäljning och din personliga utveckling. Framtiden tillhör dig!

Inga kommentarer: