En sajt om sälj

Försäljning är ett av världens äldsta yrken möjligen med undantag av jägarens. Det är affärer som gör att jorden spinner runt sin axel. Säljaren står i centrum för all värdeskapande och välståndshöjande verksamhet som för vår civilisation framåt. Säljaren är företagets ansikte utåt och dess representant ute bland kunderna. Att skapa affärer är en utomordentligt viktig uppgift. Det är det mest centrala i ett företag. Säljarens ansvar är stort och en duktig säljare kan tjäna mycket goda pengar också när man jämför med de flesta andra yrkesgrupper.
Du själv är inblandad i säljsituationer hela tiden och därför är kunskap om försäljning viktigt vad du än gör i livet. Du säljer dig själv vid en anställningsintervju och vid löneförhandling. När du söker övertyga någon om dina idéer och i din roll som chef eller VD är insikter i försäljningsteknik mycket användbara.
Försäljning är ett praktiskt ämne i första hand, inte ett akademiskt. Det finns naturligtvis teorier och modeller i botten men det viktiga är inte att kunna dessa utan att tillämpa dem. Det är en fråga om färdighetsträning inte kunskapsinsamling. Även om du har hört mycket om försäljning förut, stäng inte av. Låt dig bli påmind om det igen. Repetition är kunskapens moder. Övning ger färdighet!

Det är inte det du vet utan det du gör som bygger din framgång!

Urban Gavelin

onsdag 15 oktober 2014

Ta kontroll över din nervositet”Gör det du fruktar och fortsätt göra det. Det är det snabbaste och enklaste sättet att övervinna fruktan, av de metoder som hittills upptäckts.” Dale Carnegie

Mod är styrkan att konfrontera vår fruktan att misslyckas, denna rädsla som vi delar med alla andra människor. Modet att försöka är nyckeln till framgång. ”Jag har missat över niotusen skott under min karriär. Jag har förlorat nästan trehundra matcher. Tjugosex gånger har jag fått förtroendet att sätta den avgörande bollen och missat. Jag har misslyckats gång på gång i mitt liv. Och, det är därför jag har lyckats.” säger basketbollhjälten Michael Jordan. Om du inte försöker kan du inte vinna!

Framgång är i hög grad en fråga om mod. Du kommer alltid att passera misslyckande på vägen mot framgång. Det bästa sättet att utveckla mod är att konfrontera din oro. Fråga dig själv; Vad är det värsta som skulle kunna hända i den här situationen? Bekymra dig inte för misslyckande, bekymra dig om att aldrig försöka. Bestäm dig för att vara modig och våga agera med kraft.

Vad skulle du göra om du inte var så nervös? Om du visste att du inte kunde misslyckas vad skulle du göra då? Ofta håller rädslan oss borta från att agera och sträcka oss framåt mot våra mål och drömmar. Ett av de mest effektiva sätten att handskas med vår nervositet är att konfrontera den. Gör det du är orolig för tills du inte längre känner någon rädsla.

Om du någon gång skulle få tunghäfta ute hos en kund är det okej att medge att du är rädd, till exempel inför en högt uppsatt chef. Högt uppsatta chefer är visserligen ofta väldigt upptagna människor men de har kommit till sin höga position genom att vara trevliga, sympatiska och goda människokännare. De kommer att uppfatta din oro som smickrande och göra vad de kan för att du ska känna dig bättre till mods i de allra flesta fall.

Öva på det som du tycker är svårt. Är det att öppna på telefon eller få till avslut i ett kundmöte? Vad det än är kan jag lova dig att du kommer inte att dö av att prova (det bara känns så). Sträck dig utanför din bekvämlighetszon. Lär dig att ta kalkylerade risker när du planlägger din dag. Det bästa sättet att besegra bristande mod är att konfrontera det. Öva lite varje dag. När du gör det du fruktar i alla fall, kommer du att märka hur osäkerheten släpper sitt grepp över dig. Låt inte din nervositet besegra dig. Besegra din nervositet och du har alla förutsättningar att lyckas väl.

Inga kommentarer: