En sajt om sälj

Försäljning är ett av världens äldsta yrken möjligen med undantag av jägarens. Det är affärer som gör att jorden spinner runt sin axel. Säljaren står i centrum för all värdeskapande och välståndshöjande verksamhet som för vår civilisation framåt. Säljaren är företagets ansikte utåt och dess representant ute bland kunderna. Att skapa affärer är en utomordentligt viktig uppgift. Det är det mest centrala i ett företag. Säljarens ansvar är stort och en duktig säljare kan tjäna mycket goda pengar också när man jämför med de flesta andra yrkesgrupper.
Du själv är inblandad i säljsituationer hela tiden och därför är kunskap om försäljning viktigt vad du än gör i livet. Du säljer dig själv vid en anställningsintervju och vid löneförhandling. När du söker övertyga någon om dina idéer och i din roll som chef eller VD är insikter i försäljningsteknik mycket användbara.
Försäljning är ett praktiskt ämne i första hand, inte ett akademiskt. Det finns naturligtvis teorier och modeller i botten men det viktiga är inte att kunna dessa utan att tillämpa dem. Det är en fråga om färdighetsträning inte kunskapsinsamling. Även om du har hört mycket om försäljning förut, stäng inte av. Låt dig bli påmind om det igen. Repetition är kunskapens moder. Övning ger färdighet!

Det är inte det du vet utan det du gör som bygger din framgång!

Urban Gavelin

fredag 17 april 2015

Det handlar om mod


"Mod är din villighet att handla utan någon garanti om resultat." Brian Tracy

När jag växte upp var jag obekväm med att tala i telefon. Som tonåring var telefonsamtal förknippade med ett visst obehag. Jag brukade öva genom att ringa till butiker och fråga om deras öppettider och sådant. Jag övervann min rädsla och jobbade sedan minst i sex år med telefonförsäljning under åttiotalet. Jag talade med hundratals kunder varje vecka. Detta lade grunden till min framtida karriär.

De flesta människor skulle hellre dö än att tala offentligt eller bli intervjuade på TV. Den bästa strategin är helt enkelt konfrontera sin fruktan. Det är först när du gör det som du kan uppnå storhet. Möjligheter till fortsatt framgång ligger utanför din nuvarande bekvämlighetszon. Utveckla ditt mod. Lär dig att ta intelligenta risker för att komma vidare. Det bästa sättet att vinna över missmod är att konfrontera det. Gör det du fruktar ändå och erfar hur osäkerheten lossar sitt grepp om dig.

Rädslan att misslyckas och rädslan att få avslag håller de flesta människor fångna långt under sina möjligheters potential. De förblir medelmåttor. Låt det inte vara du. Fråga dig själv när du känner rädsla: ”Vad är det värsta som kan hända?”Vi får alla avslag ibland, särskilt när vi sysslar med försäljning. Vi måste lära oss att handskas med det och inte ta det personligt. Lyssna på den här tonåringen när han förklarar hur han hanterade ett ”nej” på avslutningsfesten i gymnasiet. ”Hon dansade inte med mig innan jag frågade och hon dansade inte med mig efter jag frågat, så inget har förändrats.” Det är en insiktsfull reflektion. Lär dig att handskas med ”nej” och du kommer att vara bekväm med att bjuda upp till dans oftare.

Var inte rädd för ett misslyckande. Det är intressant att notera att de mest framgångsrika människorna misslyckas oftare än andra. Det är därför att de inte är rädda att prova nya saker. Superentreprenören prövar nya koncept. En god slagman i baseboll missar bollen oftare än han träffar den. Ju mer de försöker, desto mer erfarna och bättre blir de. Det året Babe Ruth slog rekord i antal frivarv i den amerikanska ligan slog han också rekord i antal missade bollar! Var inte rädd för att misslyckas, var rädd för att aldrig prova. Det handlar om att våga lyfta luren och boka nästa kundmöte. Gör det nu!

Inga kommentarer: