En sajt om sälj

Försäljning är ett av världens äldsta yrken möjligen med undantag av jägarens. Det är affärer som gör att jorden spinner runt sin axel. Säljaren står i centrum för all värdeskapande och välståndshöjande verksamhet som för vår civilisation framåt. Säljaren är företagets ansikte utåt och dess representant ute bland kunderna. Att skapa affärer är en utomordentligt viktig uppgift. Det är det mest centrala i ett företag. Säljarens ansvar är stort och en duktig säljare kan tjäna mycket goda pengar också när man jämför med de flesta andra yrkesgrupper.
Du själv är inblandad i säljsituationer hela tiden och därför är kunskap om försäljning viktigt vad du än gör i livet. Du säljer dig själv vid en anställningsintervju och vid löneförhandling. När du söker övertyga någon om dina idéer och i din roll som chef eller VD är insikter i försäljningsteknik mycket användbara.
Försäljning är ett praktiskt ämne i första hand, inte ett akademiskt. Det finns naturligtvis teorier och modeller i botten men det viktiga är inte att kunna dessa utan att tillämpa dem. Det är en fråga om färdighetsträning inte kunskapsinsamling. Även om du har hört mycket om försäljning förut, stäng inte av. Låt dig bli påmind om det igen. Repetition är kunskapens moder. Övning ger färdighet!

Det är inte det du vet utan det du gör som bygger din framgång!

Urban Gavelin

fredag 3 juli 2015

Det handlar om planläggning


"Hemligheten till framgång i livet är för en man att vara förberedd när hans tillfälle kommer." Benjamin Disraeli

För att lyckas i försäljning eller med vilken annan syssla som helst, är det viktigt att planera arbetet. Det lönar sig att ta lite tid varje vecka för att prioritera och organisera arbetsuppgifterna du har framför dig. När du är välorganiserad blir det lättare att få arbetet gjort på det mest effektiva sätt. Bestäm en tid varje vecka för ditt eget planeringsmöte och skriv ned det i din kalender. Jag rekommenderar fredag eftermiddag men det viktiga är att du hittar en tid som passar för dig och som inte inkräktar på viktig säljtid. Fokusera på det som är viktigt och håll dig till dina prioriteringar.

Bryt ned dina mål i mindre delar och gör en plan som matchar dina målsättningar. Bryt ned din plan till lagom stora munsbitar. När du arbetar på större projekt kan både målsättningen och uppgiften se oöverstigliga ut i början. Tricket är att bryta ned aktiviteterna tills du uppnår en känsla av: ”Jag har det! Jag kan göra det! Jag vill göra det!” Då vet du att du har lagom stora uppgifter framför dig. Om du till exempel har en årsbudget på låt oss säga fem miljoner kronor betyder att du behöver sälja för tretusen kronor varje arbetstimme, eller etthundratjugotusen kronor i veckan. Vilka aktiviteter behöver du genomföra för att uppnå detta? Planera in dem i din kalender och håll dig till din plan.

Jag har funnit att riktigt framgångsrika människor organiserar sin tid i kortare intervaller än andra. De jobbar med tio eller femton minuter åt gången. Att göra ett detaljerat veckoschema kan vara en bra lösning att hålla dig koncentrerad på vad du ska göra. När vi gick i skolan hade vi ett schema och visste vad vi skulle göra varje timme. Nu är det matematik sedan svenska och gymnastik. Att skapa ett veckoschema tydligt märkta med tider för telefonsamtal, kundmöten, uppföljning etc. är ett enkelt sätt att hålla koncentrationen på det som är viktigast i varje ögonblick.

En av de vanligaste anledningarna till misslyckande är att vi ibland saknar disciplin att göra det vi föresätter oss. Då är det lätt att bli missmodig och tänka att man inte duger till säljare. Jag gillar attityden som dietister har när de säger: ”Du är bara ett mål mat bort från att äta en hälsoriktig, näringsrik måltid.” Även om du åt pizza och hamburgare igår kan du börja äta något nyttigare idag. Det spelar ingen roll varifrån du kommer, allt som räknas är vart du är på väg. Om du misslyckades göra allt rätt igår, ge inte upp, börja om och ta nya tag och du kommer att lyckas!

1 kommentar:

Anonym sa...

Special requests 우리카지노 are subject to availability on the time of check-in. Special requests can't be assured and will incur extra charges. Charges for further friends might apply and vary according to property policy. Recreational amenities on the lodge embody a 24-hour health center.